Kaffe

 

För någon vecka sen fick vi som veckouppdrag att formge tre smaker av ett lyxkaffe från det påhittade gårdsrosteriet Perssons Kaffe. Jag valde att gå på ett abstrakt och modernistiskt skandinaviskt spår med en touch av hipstercafé. Är inte helt nöjd med detaljerna men tycker ändå att grundidén gick fram.

 

Frimärken

 

Skoluppgift där fem frimärken på temat Kultur i Jönköpings län skulle tas fram. Mina motiv består av minimalistiska tolkningar av mer eller mindre utmärkande byggnader i Jönköpings län. Färgerna är antingen tagna direkt ur arkitekturen, eller valda för att få fram känslan och identiteten i byggnaden på annat sätt. 

Frimärkena föreställer kulturhuset Spira i Jönköping, brandtornet på Tomtabacken utanför Nässjö, Vetlandas kommunhus, Hylténs metallvarufabrik i Gnosjö och Sporthallen i Värnamo. Det är byggnader med kulturell betydelse, men för att tilltala fler betraktare än de med lokal anknytning ligger fokus i illustrationerna på byggnadernas arkitektoniska egenskaper.

 

Ändringar

 

Nu har jag börjat skolan igen och för att fira så har jag gjort lite ändringar här. En del detaljer har ändrats, men portfolion ser annorlunda ut på många sätt — bland annat är en del projekt utbytta eller borttagna. Tanken är att jag ska fylla på portfolion allteftersom och kanske byta ut en del av projekten ibland för att få lite variation, och för att jag har lätt för att bli trött på sånt jag har gjort för längesedan. Titta gärna in där!

 

Årsbok

 

Som vanligt var det ett tag sen jag skrev någonting här, och sen sist har jag jobbat med ett antal mer eller mindre hemliga projekt som jag kanske visar upp om ett tag, när de inte är lika hemliga längre. Men tills dess kan jag visa upp den årsbok som jag och min klass gjorde innan vi slutade för sommaren. Jag och Fredrika stod för art direction och jag gjorde alla illustrationer. Vad som kanske inte syns på bilderna är att vi använde en stark färg som nästan ser självlysande ut (805 U för den som kan sin Pantone). Jag blev faktiskt riktigt nöjd, även om det inte kändes som att vi ens skulle bli klara med den i tid.

 

Paracetamol Apofri

 

Redesign av befintlig förpackning. Efter att ha läst om problemen med dagens läkemedelsförpackningar valde jag att göra om förpackningen till Apotekets värktabletter.

Det blev lättare att lägga tillbaka tablettkartor och bipacksedel i min kartong, den fick en markering där eventuella etiketter för recept kan fästas samt tydligare varningar på framsidan. Färgerna är hämtade ur Apotekets grafiska profil och även typsnittet liknar det som redan används.

Känslan i förpackningen blev både mer pålitlig och lekfull än sitt original, och möjligheten är därför nu större att kunden förstår att Apotekets värktabletter är minst lika tillförlitliga som de dyrare märkena.

P.S. Jag instagrammar på min linjes konto denna veckan, kan vara värt en titt!