Studier

bild (8).JPG

Eftersom de enda designinriktade skolorna jag sökte till i våras var Konstfack och HDK, och jag inte kom in på någon av dem, så pluggar jag inte grafisk design just nu. Planen är att jag ska göra det om ett år igen, men till dess så pluggar jag andra ämnen som jag är intresserad av och på något sätt tror att jag kommer att ha nytta av i framtiden. Denna terminen är det filmvetenskap som står på agendan, och i vår har jag sökt lite mer designinriktade kurser. Jag pendlar mellan att verkligen tycka om filmvetenskapen och att tycka att allt är skit. Själva ämnet är väldigt intressant, eftersom en bland mycket annat får en inblick i hur visuellt berättande fungerar i filmmediet och hur mycket detaljer kan spela roll för den allmänna upplevelsen av ett verk. Men just nu är jag hur rädd som helst för nästa delkurs, då vi ska lämna in en skriven uppgift varje vecka, och dessutom göra grupparbeten med redovisningar lika ofta. Antagligen kommer det inte vara lika jobbigt som jag föreställer mig, men det känns ändå läskigt med tanke på hur krävande våra tentor har varit hittills.

Därför kommer det kännas extra härligt om jag kommer in på någon designrelaterad kurs i vår, så att jag har något att dagdrömma om när skrivuppgifterna känns extra tunga.